Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 120 g pora, pokrojonego na kawałki
- 40 g oliwy z oliwek, extra virgin, plus 6 łyżeczek do skropienia
- 600 g warzyw, mieszanych (np. ziemniaków, marchewki, cukinii, selera naciowego, pomidorów, botwinki, gotowanej fasoli, dyni), pokrojonych na kawałki
- 1000 g wody
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 łyżeczka soli
- 120 g makaronu, suchego, typu ditalini lub innego drobnego makaronu, suchego
- 6 liści bazylii, świeżych, porwanych na kawałki (opcjonalnie)
- 6 - 18 łyżeczek sera parmezan, tartego, do smaku
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1105.5 kJ / 264.2 kcal
- Protides
- 7.9 g
- Glucides
- 28.6 g
- Lipides
- 13.3 g
- Graisses saturées
- 2.9 g
- Fibre
- 4.3 g
- Sodium
- 699.9 mg
Recettes alternatives
Zupa caldo verde
45 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Egejska zupa warzywna
50 min
Bob czorba
13 Std. 15 Min
Zupa z jarmużem i indykiem
50 min
Gulasz ziemniaczany
1h 10min
Minestrone z kurczakiem
50 min
Zielona zupa minestrone
40 min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Zupa z kukurydzy z kurczakiem
50 min
Zupa marchewkowa z imbirem
50 min
Kartoflanka
55min