Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Ciasto na tartę
- 75 g masła, schłodzonego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy
- 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa porcja do posypania
- 1 szczypta soli
-
½
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
ou ¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego - 50 g wody
Nadzienie
- 900 - 1000 g jabłek (np. Reneta, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady, Pippin, Gravenstein), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 30 g cukru
- 10 g masła
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 927.6 kJ / 221.7 kcal
- Protides
- 2.4 g
- Glucides
- 34.7 g
- Lipides
- 9 g
- Graisses saturées
- 5.5 g
- Fibre
- 3.4 g
- Sodium
- 21.4 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Tarta z jabłkami (TM5)
1h
Placek lotaryński
45min
Tarta prowansalska
1 Std. 15 Min
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
2 godz. 50 min
Tarta szpinakowa z kandyzowaną skórką z cytryny
1h 30min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2h 30min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1h 40min
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 Std.
Tort porowy
1h 30min
Jabłecznik
55min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1h 40min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1h 10 min