Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
TM6

Murgh makhani (Butter chicken - TM6)

4.8 ( 1.3K évaluations )

Ingrédients

Chicken

  • 800 g skinless, boneless chicken thighs each thigh cut into 8 pieces
  • 30 g freshly squeezed lemon juice
  • ¼ tsp sea salt
  • 150 g natural yoghurt
  • 120 g tandoori paste (see Tips)
  • extra virgin olive oil to grease

Butter sauce

  • 2 tsp cumin seeds
  • 2 tsp coriander seeds
  • 2 cm cinnamon quill
  • 1 black cardamom pod
  • 1 tsp fenugreek seeds
  • 45 g ghee (see Tips)
  • 180 g brown onion (approx. 1-2 onions), cut in quarters
  • 20 g fresh ginger cut into pieces
  • 2 garlic cloves
  • 1 tsp sea salt
  • 2 fresh long green chillies trimmed and cut in half (optional)
  • 400 g canned whole tomatoes
  • 70 g water
  • 70 g cashews plus extra to garnish
  • 40 g unsalted butter cut into pieces
  • 10 sprigs fresh coriander leaves, stalks and roots, cut into thirds, plus extra leaves to garnish
  • 1 tsp garam masala (see Tips)
  • 100 g pouring (whipping) cream

Infos nut.
par 1 portion
Calories
518.5 kcal / 2177.5 kJ
Protides
30.9 g
Lipides
36.3 g
Glucides
15.3 g
Fibre
8.2 g
Graisses saturées
16.2 g
Sodium
1095.3 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 100 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives