Rożki francuskie z serem
TM6 TM5

Rożki francuskie z serem

4.1 (26 évaluations )

Ingrédients

Ciasto francuskie

  • 100 g zimnej wody
  • 500 g mąki pszennej, typu 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 3 jajka, plus 1 roztrzepane, do posmarowania ciastek
  • 2 łyżki octu
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta cukru
  • 300 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 600 g twarogu, tłustego, pokrojonego na kawałki
  • 50 g mleka
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego, w proszku, niesłodzonego
  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    ou 2 łyżeczki cukru wanilinowego

Infos nut.
par 1 sztukę
Calories
389.8 kJ / 93.1 kcal
Protides
5.5 g
Glucides
14.4 g
Lipides
1.6 g
Graisses saturées
0.7 g
Fibre
0.3 g
Sodium
27.7 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives