Versions compatibles
MENU - Zoete aardappel risotto, kaneelpudding met chocoladesaus
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Zoete aardappel risotto
- 6 verse salieblaadjes, in stukjes gesneden
- 80 g Parmezaanse kaas, in stukjes gesneden (3 cm)
- 300 g zoete aardappelen, in stukken gesneden (ca. 4 cm)
- 60 g sjalotten, in tweeën gesneden
- 20 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- 10 g olijfolie
- 250 g risottorijst (bijv. Carnaroli, Arborio), 14-15 minuten kooktijd
- 80 g witte wijn, droog
- 600 g water
-
1
tl groentebouillonpasta
ou 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - ½ tl zout
Kaneelpudding met chocoladesaus en afwerking risotto
- 500 g melk
- 1 ei
- 1 - 1 ½ el kaneel, gemalen, naar smaak
- 50 g suiker
- 1 snuifje zout
- 20 - 30 g maïszetmeel
- 35 g hazelnoten
- 35 g amandelen, rauw
- 60 g pure chocolade, 50-80% cacaobestanddelen, in stukjes gesneden
- 130 g room, elk type (van koemelk)
- 2 tl ahornsiroop
- 1 tl peperkoekkruiden
- 2 el boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 4138.1 kJ / 989 kcal
- Protides
- 24 g
- Glucides
- 107 g
- Lipides
- 51.7 g
- Graisses saturées
- 24.7 g
- Fibre
- 8.5 g
- Sodium
- 740.9 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Kippenbouillon met groene kruidenomelet
Pas d’évaluation
Rode en groene kerstkoekjes
2h 20min
Boterkoekjes
50min
Champignon en feta strudel met spinazie
1h 45 min.
Batch cooking - Basisrecepten
Pas d’évaluation
Boeuf bourguignon en warme Engelse citroenpudding met citroenstroop
Pas d’évaluation
Mysterieuze soep
45min
Pasta met pittige wortel-cashew-saus
20min
Tomaat en basilicum kip quiche
1h
Pompoenrisotto met spek
25 min
Aardappelgoulash
1h
Huzarensalade
25 min