Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 400 g mąki pszennej
- 800 g filetów z dorsza, ze skórą lub bez skóry (4 filety, każdy po ok. 200 g)
- sól, do oprószenia
- pieprz czarny, mielony, do oprószenia
- olej rzepakowy, do głębokiego smażenia (ok. 1,5 l)
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
-
550
g piwa, typu ale, zimnego
ou 550 g piwa, typu jasny lager, zimnego
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 2463.9 kJ / 588.9 kcal
- Protides
- 46.6 g
- Glucides
- 82.1 g
- Lipides
- 2.4 g
- Graisses saturées
- 0.4 g
- Fibre
- 2.7 g
- Sodium
- 387.8 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Kurczaki z Kentucky
2 Std. 40 Min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2h
Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym
1 Std. 25 Min
Skrzydełka w przyprawie pięciu smaków
45 Min
Sos Reuben
10 Min
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1 Std. 25 Min
Marokańska jagnięcina z cytrynowym kuskusem
4h
Lasagne z grzybami
2h 20 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1h 30 min
Szczupak w cieście piwnym z sosem duńskim
35 Min
Naleśniki z warzywami zapiekane pod sosem beszamelowym
1h 45 min
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40 Min