Prawn tempura with mango salad & spicy chilli dressing
TM6 TM5 TM31

Prawn tempura with mango salad & spicy chilli dressing

5.0 ( 1 évaluation )

Ingrédients

Spicy chilli dressing

  • 150 g Kewpie mayonnaise (see Tips)
  • ½ tsp sesame oil
  • 1 tsp shichimi togarashi powder (see Tips)
  • 20 g rice wine vinegar
  • 2 tsp mirin
  • 2 pinches sea salt

Mango salad

  • 2 baby cos lettuce cut into wedges
  • 1 - 2 ripe mangoes peeled and thinly sliced
  • ½ red onion thinely sliced
  • ½ cucumber deseeded and sliced

Tempura batter

  • vegetable oil (approx. 2L), to deep fry
  • sea salt to season
  • 20 large raw prawns peeled, deveined, with tail intact (see Tips)
  • 30 g cornflour plus extra to dust
  • 1 egg
  • 200 g ice cold water
  • 100 g sparkling mineral water ice cold
  • 150 g plain flour
  • 1 tbsp sesame seeds toasted

Infos nut.
par 1 portion
Calories
578.2 kcal / 2419 kJ
Protides
13 g
Lipides
32.5 g
Glucides
58.5 g
Fibre
4.6 g

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 100 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives