Versions compatibles
Spicy prawn salad with carrot and cucumber ribbons (Thermomix® Spiralizer, TM6)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 600 g cucumbers, ends trimmed, 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tip)
- 100 g carrot, ends trimmed, 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tip)
- 60 g roasted salted peanuts
- 4 garlic cloves
- 1 fresh chilli, deseeded and cut into halves (optionnel)
- 50 g extra virgin olive oil
- ¼ tsp sea salt
- ½ tsp sweet paprika
- 500 g raw king prawns, peeled (tails on optional)
- 10 g lemongrass, thinly chopped (approx. 2 mm)
- 35 g lime juice, freshly squeezed
- 30 g honey
- ½ tsp salt
- 4 tbsp fresh coriander, leaves only, chopped to garnish
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1476 kJ / 352.8 kcal
- Protides
- 22.6 g
- Glucides
- 20.6 g
- Lipides
- 21.5 g
- Graisses saturées
- 3.3 g
- Fibre
- 3.4 g
- Sodium
- 1141 mg
Recettes alternatives
Yellow chicken curry with rice
1u.
Turkey with cherry sauce and steamed veggies (Diabetes)
3h 30min
Vegan Aubergine Rolls
11 Std. 15 Min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Steamed Chinese greens
30 min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1h 10 min
Sardines with tomato couscous
55min
Penne with mussels
1h 5min
Soto Ayam (Turmeric chicken soup)
55min
Nourish bowl (Diabetes, Thermomix® Cutter)
55min
Chilli and garlic prawns
1h 10 min
Chinese vermicelli with prawns and garlic sauce
1 Std. 15 Min