Plum filled potato dumplings with vanilla sauce

5.0 1 évaluation
Prép. 30min
Total 2h 10min
8 portions

Ingrédients

Potatoes
  • hot water
    1200 g
  • floury potatoes peeled, cut into pieces (5 cm)
    500 g
Vanilla sauce
  • milk
    300 g
  • white sugar
    40 g
  • egg yolks
    4
  • vanilla pod seeds scraped
    1
Crumb
  • unsalted butter
    30 g
  • dried breadcrumbs
    50 g
  • white sugar
    20 g
  • ground cinnamon
    ½ tsp
Dumplings
  • unsalted butter
    30 g
  • plain flour plus extra to dust
    130 g
  • fine semolina
    40 g
  • egg
    1
  • sea salt plus an extra 1 tsp
    2 pinches
  • hot water
    1500 g
  • fresh plums cut into halves, stones removed (see Tips)
    4
  • white sugar to sprinkle
  • fresh mint leaves only, to garnish
  • fresh mixed berries of choice, to serve

Niveau

moyen


Infos nut. par 1 portion

Sodium 361.3 mg
Protides 7.9 g
Calories 1282.8 kJ / 306.6 kcal
Lipides 10.5 g
Fibre 2.7 g
Graisses saturées 5.6 g
Glucides 45.4 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...