Versions compatibles
Macaroni cheese with a crunchy topping
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Nut topping
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 100 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- 2 slices bread (approx. 70 g), torn into pieces
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 50 g raw almonds
- 70 g unsalted butter
- 20 g pepita seeds (optionnel)
- 20 g sunflower seeds (optionnel)
- 1 pinch sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Macaroni cheese
- 60 g unsalted butter, for greasing
- 90 g Gruyère cheese, cut into cubes (3 cm)
- 50 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- 60 g leek, white part only, cut into pieces
- 200 g cauliflower, cut into florets
- 150 g sweet potato, peeled and cut into cubes (2 cm)
- 1200 g water
- 300 g macaroni pasta
- 50 g plain flour
- 500 g full cream milk
- ¼ - 1 tsp ground nutmeg, to taste
- 1 tsp paprika, to taste
- 2 tsp Dijon mustard
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 3116.8 kJ / 742 kcal
- Protides
- 29.3 g
- Glucides
- 56.5 g
- Lipides
- 43.6 g
- Graisses saturées
- 23.2 g
- Fibre
- 6.1 g
- Sodium
- 691.8 mg
Recettes alternatives
Butternut and bacon macaroni cheese
1 godz. 30 min
Cheese and herb scones (Toddlers and beyond)
30min
Bacon and cinnamon scrolls with salted maple glaze
1h 5min
Apple, feijoa and ginger sponge pudding
1h 20min
Kumara pie
1h 45min
Easy mac and cheese
40min
Apple sponge pudding
1h 20min
Kumara fritters with sour cream and chilli sauce
25min
Pear and peach crumble
50min
Fish pie with mashed potato topping
2 godz.
Mini cheese scones with savoury butter
30min
Afghan biscuits
25min