Lemon, Almond and Olive Oil Cake

Lemon, Almond and Olive Oil Cake

4.5 48 évaluations
Prép. 35min
Total 5h
8 portions

Ingrédients

Cake
  • self-raising flour
    125 g
  • ground almonds
    125 g
  • baking powder
    2 tsp
  • extra virgin olive oil plus extra for greasing
    100 g
  • lemons finely grated zest and flesh, white pith and pips removed
    3
  • fine sea salt
    1 pinch
  • caster sugar
    250 g
  • large eggs
    4
Curd Topping
  • caster sugar
    125 g
  • lemon juice
    65 g
  • large egg
    1
  • egg yolks from large eggs
    2
  • fine sea salt
    1 pinch
  • unsalted butter cold, diced
    65 g
  • flaked almonds lightly toasted
    40 g

Infos nut. par 1 portion

Calories 629 kcal / 2631 kJ
Protides 12.2 g
Lipides 35.6 g
Glucides 65 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...