Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 100 g smalcu, wieprzowego, pokrojonego na kawałki
- 300 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 280 - 300 g nóg z kaczki (2 szt.), ze skórą, bez kości, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 600 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 1 liść laurowy, suszony
-
1
łyżeczka ziaren pieprzu czerwonego
ou ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego - 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
- 2 łyżki brandy (optionnel)
- Infos nut.
- par 1 Cały przepis
- Calories
- 15227.7 kJ / 3639.5 kcal
- Protides
- 61.7 g
- Glucides
- 2.9 g
- Lipides
- 373.2 g
- Graisses saturées
- 135.5 g
- Fibre
- 1.3 g
- Sodium
- 2629.4 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Flaczki wołowe
2 Std. 35 Min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1hod. 45min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 Std. 40 Min
Pasztet
3h
Kiełbasa słoikowa
26h 30min
Pâté z kurzych wątróbek
3 Std. 30 Min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 Std. 50 Min
Pâté z wędzonego pstrąga
1 Std. 20 Min
Solanka z mięsem
2h
Pasztet z kaczki z żurawiną
2óra 15p
Perliczki pieczone z jałowcem
2h
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min