Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 100 g smalcu, wieprzowego, pokrojonego na kawałki
- 300 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 280 - 300 g nóg z kaczki (2 szt.), ze skórą, bez kości, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 600 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 1 liść laurowy, suszony
-
1
łyżeczka ziaren pieprzu czerwonego
ou ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego - 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
- 2 łyżki brandy (optionnel)
- Infos nut.
- par 1 Cały przepis
- Calories
- 15227.7 kJ / 3639.5 kcal
- Protides
- 61.7 g
- Glucides
- 2.9 g
- Lipides
- 373.2 g
- Graisses saturées
- 135.5 g
- Fibre
- 1.3 g
- Sodium
- 2629.4 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8h 50min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2h 40min
Pâté z kurzych wątróbek
3h 30min
Pasztet z gęsi z farszem grzybowym
9 godz. 45 min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 Std. 15 Min
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min
Polędwica à la Wellington
2 Std. 10 Min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 Std. 40 Min
Pasztet po krakowsku
2h 40min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 Std. 15 Min
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8 godz. 35 min
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3 Std. 40 Min