Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 5 - 6 ząbków czosnku
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 łyżeczki soli
- 1 - 2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 czubata łyżka majeranku, suszonego
- ½ łyżki estragonu, suszonego
- 75 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 1300 - 1400 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, 1 płat (ok. 22 x 27 cm, grubość ok. 3 cm)
- 2200 g wody
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 2923.3 kJ / 698.7 kcal
- Protides
- 12.5 g
- Glucides
- 6.6 g
- Lipides
- 69 g
- Graisses saturées
- 25.1 g
- Fibre
- 0.7 g
- Sodium
- 516.5 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Rolada z karkówki z grzybami
2 Std. 35 Min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8h 50 min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2h 40min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 Std. 15 Min
Schab chrzanowy
2 Std. 30 Min
Pieczony boczek w pięciu smakach
9óra 15p
Szynka w cieście chlebowym
101 Std.
Rolada z boczku i schabu
11h 40min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1h 25min
Schab gotowany na parze
1 Std. 50 Min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Schab z Varomy
3 godz. 40 min