Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Spicy apples
- 4 cooking apple
- 2 tsp vanilla sugar (refer to recipe in The Basic Cookbook)
- 4 star anise
- 4 pinches ground ginger
- 4 whole cloves
- 4 pinches ground cinnamon
Thai broth
- 150 g onions, cut into halves
- 20 - 30 g fresh ginger, cut into thin slices
- 1 fresh chillies, deseeded if preferred
- 15 g olive oil
- 800 g unpeeled raw prawns, with heads and shells removed and reserved
- 1400 g water
- 40 g rice vinegar
- 30 g fish sauce
- 2 whole cloves
- 1 star anise
- 3 pinches salt, adjust to taste
- 3 pinches ground black pepper, adjust to taste
- 80 g dried Chinese egg noodles
- 2 pinches wakame flakes (optionnel)
- 100 g fresh bean sprouts
- 15 fresh coriander leaves
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1242 kJ / 296 kcal
- Protides
- 21 g
- Glucides
- 36 g
- Lipides
- 6 g
- Fibre
- 3.3 g
Recettes alternatives
Vietnamese mixed meat pho
1h 50 min.
Pad Thai noodles with prawns
30min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30min
Chilli lime prawns with soba noodles
25min
Prawn and chicken laksa
40min
Hot and sour prawn soup
45min
Bun bo hue (spicy noodle soup)
1h 50 min.
Asian chicken noodle soup
1h 35min
Sicilian prawn salad
40min
Tom kha prawns
25min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h