Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 5 jajek
- 1 szczypta soli
- 250 g cukru
- 80 g oleju słonecznikowego
- 250 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 310 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
ou 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 łyżeczka octu
- 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 70 g maku
- cukier puder, ilość do oprószenia babki
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 1865.7 kJ / 445.9 kcal
- Protides
- 6.6 g
- Glucides
- 43.4 g
- Lipides
- 28.3 g
- Graisses saturées
- 12.6 g
- Fibre
- 2.1 g
- Sodium
- 105.9 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Sernik królewski
4u. 35min
Sernik krakowski
4h 55 min
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Babka muślinowa z polewą kakaową
2 Std. 10 Min
Ciasto kakaowe z wiśniami
2 Std. 15 Min
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1u. 40min
Babka z likierem jajecznym
1 Std. 20 Min
Babka marmurkowa
2 Std. 10 Min
Babka makowa
1 Std. 20 Min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 godz. 5 min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1h 30min
Babka piaskowa "Fix"
1h 30min