Focaccia serowa z pomidorami

Focaccia serowa z pomidorami

3.4 94 évaluation
Prép. 10min
Total 45min
12 kawałków

Ingrédients

Ciasto
  • 2 - 3 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
  • 300 - 350 g mąki pszennej
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 100 g sera ricotta podzielonego na kawałki
  • 100 g wody
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ - 1 łyżeczka soli
Wierzch focacci
  • 2 pomidory (250-300 g), pokrojone w 3 mm plastry
  • 30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 20 g sera pecorino
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 2 - 3 szczypty oregano, suszonego
  • 4 łyżki grzanek (optionnel) z podpieczonego chleba, pokrojonych na ok. 1 cm kawałki

Niveau

moyen


Infos nut. par 1 kawałek

Protides 5.1 g
Calories 656.5 kJ / 156.9 kcal
Lipides 7.6 g
Fibre 2.3 g
Glucides 18.3 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...