Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 400 g gruszek, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 400 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 50 g oliwy z oliwek
- 600 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 100 g białego wina, wytrawnego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 250 g śmietany, 18% tłuszczu
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1104 kJ / 264 kcal
- Protides
- 2 g
- Glucides
- 12 g
- Lipides
- 22 g
- Fibre
- 3.7 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Krem z warzyw i gruszki z pulpetami z serem
45min
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50min
Zupa selerowa aksamitna
25 Min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 Min
Zupa marchewkowa z imbirem
50min
Zupa krem z porów
30min
Zupa jabłkowo-selerowa
40min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 Min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min