Tarta jabłkowa

Tarta jabłkowa

4.3 409 évaluation
Prép. 30min
Total 1h
8 kawałków

Ingrédients

Ciasto na tartę
  • 75 g masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy
  • 150 g mąki pszennej plus dodatkowa porcja do posypania
  • 1 szczypta soli
  • ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    ¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 50 g wody
Nadzienie
  • 900 - 1000 g jabłek (np. Reneta, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady, Pippin, Gravenstein), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 30 g cukru
  • 10 g masła

Niveau

facile


Infos nut. par 1 kawałek

Sodium 21.4 mg
Protides 2.4 g
Calories 927.6 kJ / 221.7 kcal
Lipides 9 g
Fibre 3.4 g
Graisses saturées 5.5 g
Glucides 34.7 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...