Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 200 g żurawiny, suszonej
- woda, ciepła, do namoczenia żurawiny
- 100 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 20 g oliwy z oliwek
- 30 - 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 40 g czerwonego octu winnego
- 2 szczypty cynamonu, mielonego
- 1 łyżka skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek
- 100 g wody
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 szczypty soli
- Infos nut.
- par 1 Cały przepis
- Calories
- 4097 kJ / 979 kcal
- Protides
- 2 g
- Glucides
- 204 g
- Lipides
- 23 g
- Graisses saturées
- 3 g
- Fibre
- 13.5 g
- Sodium
- 596 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Szybka konfitura z cytrusów
1 godz. 30 min
Sos cumberland
15min
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8h 35 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1h 25min
Sos BBQ
30min
Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową
45min
Musztarda pomarańczowa
15min
Sos gruszkowy z chrzanem i borówkami
20 Min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
1h 45min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 Min
Chutney śliwkowy
1h