Appareils et accessoires
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
Prép. 5min
Total 15min
750 g
Ingrédients
-
1 laska wanilii
-
500 g mleka
-
70 g cukru
-
60 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
2 żółtka
Niveau
facile
Infos nut. par 100 g
Sodium
54 mg
Protides
5.3 g
Calories
582.8 kJ /
139.3 kcal
Lipides
4.5 g
Fibre
0.2 g
Graisses saturées
2.2 g
Glucides
19.1 g
Vous aimez ce que vous voyez ?
Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !
Créer un compte gratuitement Plus d’informationsÉgalement présenté dans
PROSTE POMYSŁY
214 Recettes
Pologne
Pologne
SOSY I KREMY
22 Recettes
Pologne
Pologne
Vous pourriez aussi aimer...
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6h 10min
Kruche ciasto z wiśniami
1h 20min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 700 g
20min
Gęsty budyń – 1100 g
15min
Gęsty budyń – 600 g
15min
Karmelowy budyń
1h
Sos karmelowy
1h 30min
Crème pâtissière
2h 35min
Waniliowe półkule w czekoladzie z sosem karmelowym
6h 45min
Kawowy sos karmelowy
45min
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4h 40min
Kremówki (Napoleonki)
6h 30min