Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Ciasto twarogowe
- 40 oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
500
g agrestu, bez szypułek i ogonków
ou 300 g rabarbaru, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka) - 200 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 90 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
ou 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 90 g twarogu, podzielonego na kawałki
- 1 jajko
- cukier puder, do oprószenia (patrz wskazówka)
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 634.8 kJ / 151.7 kcal
- Protides
- 3.4 g
- Glucides
- 25.3 g
- Lipides
- 4.4 g
- Graisses saturées
- 0.5 g
- Fibre
- 2.2 g
- Sodium
- 93.7 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Sernik z rabarbarem
7h 30 min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1h 15min
Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek
1 Std. 40 Min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 Std.
Odwracane ciasto z gruszkami
2 Std. 15 Min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1j 20 menit
Czereśniowa galette
1h 25min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 Std.
Lody agrestowe
8h 45 min
Galette z borówkami
1h 25min
Rabarbar pod kruszonką
55 Min