Versions compatibles
Beetroot Harissa Falafel; Sumac-spiced Houmous; Tomato Pomegranate Salad with Perfect Pitta
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Chickpeas
- 200 g dried chickpeas
- water, for soaking
Pitta Bread
-
1
tsp dried instant yeast
ou 10 g fresh yeast, crumbled - 270 g water
- 1 tsp sugar
- 500 g strong white bread flour
- 2 tsp salt
- 1 tsp olive oil, plus extra for greasing
Houmous
- 2 garlic cloves
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 40 g tahini
- 60 g olive oil
- 30 g lemon juice
- 3 tsp sumac
- ½ tsp salt
- sumac, for sprinkling
Falafel
- 300 g raw beetroot, peeled, cut in pieces (4 cm)
- 150 g onions, quartered
- 10 g olive oil
- 2 tsp ground cumin
Tomato Salad and Falafel
- 60 g fresh mint leaves
- 30 g blanched almonds
- 30 g olive oil, plus 6 Tbsp
- 15 g red wine vinegar
- 1 tsp sugar
- 2 ½ tsp salt
- 70 g breadcrumbs
- 1 Tbsp tahini
Finalisation
- 300 g cherry tomatoes, halved
- 70 g pomegranate seeds
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 3979 kJ / 951 kcal
- Protides
- 26 g
- Glucides
- 113 g
- Lipides
- 46 g
- Graisses saturées
- 6 g
- Fibre
- 14 g
- Sodium
- 2206 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
40min
Sweet and Sticky Red Cabbage and Sweet Potato Salad
40min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1 godz. 30 min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 godz.
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45min
Crispy Korean Tofu
1h 20min
Beetroot Rosti with Smoked Salmon and Herb Crème Fraîche
25min
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30min
Sumac and Tahini Houmous
10 min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min
Coconut and Spinach Dahl
50min