Appareils et accessoires
Classic lemon tart
Prép. 20min
Total 3h 10min
8 portions
Ingrédients
Pastry
-
plain flour plus extra for dusting230 g
-
sea salt1 pinch
-
butter chilled and cut into pieces, plus extra for greasing100 g
-
icing sugar50 g
-
egg yolks3
Filling
-
white sugar250 g
-
lemons zest only, no white pith3
-
eggs room temperature5
-
pouring (whipping) cream200 g
-
lemon juice (approx. 3 lemons)110 g
-
icing sugar to serve (optional)
Niveau
facile
Infos nut. par 1 portion
Sodium
83.3 mg
Protides
9.5 g
Calories
2066 kJ /
492 kcal
Lipides
25 g
Fibre
1.3 g
Graisses saturées
14.3 g
Glucides
60 g
Vous aimez ce que vous voyez ?
Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !
Créer un compte gratuitement Plus d’informationsÉgalement présenté dans
Everyday cooking for Thermomix families
114 Recettes
Australie et Nouvelle-Zélande
Australie et Nouvelle-Zélande
Vous pourriez aussi aimer...
Sour cream pastry
25 Min
Decadent dark chocolate brownies
2 Std. 15 Min
Decadent dark chocolate brownies
1 Std. 30 Min
Lemon meringue pie
3 Std.
Hollandaise sauce
15 Min
Lemon cake
2 Std.
Chocolate mousse
3 Std. 20 Min
Profiteroles
2 Std.
Fresh pasta dough
1 Std.
Lemon delicious
1 Std. 5 Min
Lemon tart
2 Std. 15 Min
Portuguese-style custard tarts
40 Min