Swedish meatballs and mash

Swedish meatballs and mash

3.6 192 évaluations
Prép. 15min
Total 50min
6 portions

Ingrédients

Meatballs
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    30 g
  • fresh dill leaves only
    2 - 3 sprigs
  • garlic cloves
    2
  • bread (approx. 60 g), torn into pieces
    2 slices
  • brown onion cut into quarters
    60 g
  • ground allspice
    ¼ tsp
  • ground nutmeg
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
  • sea salt plus extra to season
    ½ tsp
  • egg
    1
  • lean beef mince broken into pieces
    500 g
  • salted butter cut into pieces
    70 g
  • plain flour
    30 g
  • water
    400 g
  • Meat stock paste to taste (see Tips)
    3 tsp
  • Worcestershire sauce
    2 tsp
  • Dijon mustard
    1 tsp
  • floury potatoes red and blue varieties, cut into pieces (1 cm)
    800 g
  • pouring (whipping) cream
    100 g
  • broccolini trimmed and cut in half lengthways
    150 g
  • carrots cut into slices
    200 g
  • milk
    1 - 2 tbsp
  • ground nutmeg (optional)
    ¼ tsp
  • lingonberry jam or cranberry sauce, to serve (see Tips)

Niveau

facile


Infos nut. par 1 portion

Sodium 792.6 mg
Protides 42.6 g
Calories 2719.3 kJ / 649.9 kcal
Lipides 35.5 g
Fibre 5.3 g
Graisses saturées 17.7 g
Glucides 39.7 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...