Samosa with fresh tomato chutney

Samosa with fresh tomato chutney

4.2 22 évaluations
Prép. 1h
Total 2h
24 pieces

Ingrédients

Samosa pastry
  • chilled water
    260 g
  • ghee
    20 g
  • plain flour plus extra for dusting
    500 g
  • salt
    ½ tsp
Samosa filling
  • water
    520 g
  • potatoes peeled and cut into small cubes (5 mm)
    100 g
  • fresh coriander leaves and stalks only
    4 sprigs
  • brown onion cut into halves
    160 g
  • garlic cloves
    3
  • piece fresh ginger peeled
    4 cm
  • fresh red chilli deseeded if preferred
    1
  • olive oil
    20 g
  • beef mince
    300 g
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • salt
    ½ tsp
  • garam masala
    1 tsp
  • curry powder
    2 tsp
Fresh tomato chutney
  • fresh coriander leaves only
    8 sprigs
  • garlic cloves
    2
  • fresh red chilli cut into pieces and deseeded if preferred
    1
  • fresh tomatoes cut into halves and seeds removed
    250 g
  • ground cumin
    ¼ tsp
  • olive oil
    20 g
  • salt
    ½ tsp
Assembly
  • vegetable oil for frying
    1250 g

Niveau

moyen


Infos nut. par 1 piece

Sodium 148.4 mg
Protides 5.3 g
Calories 843.1 kJ / 200.7 kcal
Lipides 12.5 g
Fibre 1.2 g
Graisses saturées 2.3 g
Glucides 16.2 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...