![Rolada dyniowa z orzechami pecan Rolada dyniowa z orzechami pecan](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/42BDCF81-FE94-4FE8-AC32-B9C76055F868/Derivates/632BD049-8CD1-4FBB-9465-9326339A8D4D.jpg)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Rolada dyniowa
- 100 g orzechów pekan
- 100 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
170
g dyni, Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
ou 170 g dyni, rozmrożonej - 25 g masła
- 150 g cukru trzcinowego
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
- 3 jajka
Masa serowa
- 400 g serka śmietankowego, np. typu Philadelphia, o temp. pokojowej
- 20 g masła, o temp. pokojowej
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 30 g cukru pudru
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 771.9 kJ / 184.5 kcal
- Protides
- 3.1 g
- Glucides
- 15 g
- Lipides
- 12.9 g
- Graisses saturées
- 5.5 g
- Fibre
- 0.7 g
- Sodium
- 145.7 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3h
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4h 40min
Odwracane ciasto z gruszkami
2h 15 min
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 Std. 55 Min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 Std.
Cynamonowe smores
1h 50 min
Tort Mimoza z ananasem
3 Std. 30 Min
Magdalenki z białym makiem i cytryną
1h 30min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 Std. 20 Min
Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem
2 Std. 30 Min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 Std. 35 Min
Ciasteczka amaretti
1 godz. 10 min