Versions compatibles
Kiprolletjes met appels, zoete aardappelen en currysaus
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
-
60
g Gouda kaas, in stukken
ou 60 g Edammer kaas, in stukken - 60 g spekblokjes
- 800 - 850 g kippenborstfilets, ontbeend, ontveld en opengesneden tot een enkele platte steak
- 3 el sojasaus
-
1
tl rundvleesextract (bv. Bovril, Maggi)
ou 1 tl vleesbouillonpasta, huisgemaakt - 40 g olijfolie
- 280 - 300 g uien, in vier gesneden
- 2 - 3 teentjes knoflook, naar smaak
- 1 snuifje zout
- 400 g zoete aardappelen, gepeld, in dikke schijfjes (4 cm)
- 500 g appels (bv. Granny Smith, Golden Delicious), klokhuis verwijderd, in vier gesneden
- 180 g kookappels (bv. Bramley, Reinette), gepeld, klokhuis verwijderd, in vier gesneden
- 1 tl azijn, liefst cider- of rijstazijn (zie tip)
- 1 volle tl currypoeder, pikant of mild, naar smaak
- 150 - 200 g water
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 2745 kJ / 656 kcal
- Protides
- 59 g
- Glucides
- 50 g
- Lipides
- 22 g
- Fibre
- 7.3 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Zeetong in granaatappelboter met pastinaak en anijs puree
Pas d’évaluation
Rundsstoofvlees met aardappelen
1 Std. 10 Min
Kalkoenburgers
Pas d’évaluation
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1 Std.
Speculoospasta
10 Min
Mini kerstboompjes
45min
Gevulde kroketten
Pas d’évaluation
Zijden tofu cheesecake
Pas d’évaluation
Rundergoulash met deegballetjes
1 Std. 30 Min
Kip- en aspergetaartjes
1h 35min
Kalkoenburgers
1 Std. 25 Min
Forel met hollandaisesaus
50 Min