Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Sos
- 50 g oliwy z oliwek
- 30 g białego octu winnego
- 50 g wody
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki musztardy Dijon
Sałatka
-
200
g rukwi wodnej, tylko liście, bez twardych łodyg
ou 200 g roszponki - 150 g gruszki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 mm plastry
- 2 łyżki ziaren sezamu, uprażonych
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 499 kJ / 120 kcal
- Protides
- 1.5 g
- Glucides
- 5 g
- Lipides
- 10.2 g
- Fibre
- 1.8 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Sos pomarańczowy curry
5min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5min
Sos jogurtowy
5min
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1h
Sałatka z jeżynowym sosem winegret
20min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25min
Sałatka z jarmużu z burakiem
45min
Kanapki ze śledziem marynowanym w soku z buraków
25 Std. 45 Min
Sałatka z nowalijek na parze
50 min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15 min
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
35min
Sałatka śródziemnomorska z kuskusem
50 min