Apple ginger cake with salted caramel sauce

Apple ginger cake with salted caramel sauce

4.3 37 évaluations
Prép. 15min
Total 1h 30min
18 slices

Ingrédients

Apple purée
  • red apples (approx. 4 apples), peeled, cored and cut into pieces (2 cm)
    500 g
Cake
  • extra virgin olive oil plus extra for greasing (see Tips)
    180 g
  • spelt flour plus extra for dusting
    400 g
  • piece fresh ginger peeled
    3 cm
  • eggs
    3
  • coconut sugar (see Tips)
    150 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • bicarbonate of soda
    2 tsp
  • salt
    1 pinch
  • ground black pepper
    1 pinch
  • ground cinnamon
    2 tsp
  • ground cloves
    2 tsp
Salted caramel sauce
  • salted butter
    120 g
  • double cream (see Tips)
    150 g
  • coconut sugar (see Tips)
    100 g
  • salt
    ¼ - ½ tsp

Niveau

facile


Infos nut. par 1 slice

Protides 5.7 g
Calories 1454.3 kJ / 346.3 kcal
Lipides 21 g
Fibre 2.5 g
Glucides 34 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...