Banana tart tartin with chocolate sorbet

Banana tart tartin with chocolate sorbet

4.3 8 évaluations
Prép. 30min
Total 27h 35min
8 portions

Ingrédients

Chocolate sorbet
  • raw sugar
    60 g
  • cocoa powder (70% cocoa) to taste
    30 - 50 g
  • cold water
    580 g
  • glucose syrup
    30 g
Iced puff pastry
  • ice cubes
    40 g
  • unsalted butter frozen and cut into cubes (2 cm)
    90 g
  • plain flour plus extra for dusting
    100 g
  • sea salt
    ¼ tsp
Filling
  • unsalted butter plus extra for greasing
    60 g
  • white sugar
    150 g
  • crystallised ginger
    30 g
  • water
    20 g
  • ground cinnamon
    ¼ tsp
  • ground nutmeg
    1 pinch
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • ripe bananas cut into halves lengthways
    4

Niveau

moyen


Infos nut. par 1 portion

Sodium 157.9 mg
Protides 3.7 g
Calories 1540 kJ / 366 kcal
Lipides 15.3 g
Fibre 3.7 g
Graisses saturées 6.7 g
Glucides 55.2 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...