Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- masło, ilość do natłuszczenia formy
- 60 g orzechów włoskich, łuskanych
- 320 g gruszek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 100 g oleju
- 300 g cukru
- 350 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 140 g mleka skondensowanego, niesłodzonego
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1 łyżka cynamonu, mielonego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 3 jajka
- cukier puder, do oprószenia (optionnel)
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1491 kJ / 355 kcal
- Protides
- 6.1 g
- Glucides
- 54.6 g
- Lipides
- 13.2 g
- Fibre
- 2.1 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek
1h 40min
Ciasto z jabłkami
1 Std. 20 Min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 godz. 10 min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 Std. 15 Min
Ciasto migdałowe z jabłkami
1h 55min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1h 25min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 godz. 25 min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2h 20min
Przekładaniec cytrynowy
6h 30min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1 Std. 20 Min
Brownie z gruszkami
1h 15min