Versions compatibles
Menu met groentevelouté, kip met mosterdsaus en gestoomde groenten
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Velouté, kip en gestoomde groenten
- 80 - 100 g ui, gehalveerd
- 1 teentje knoflook (optionnel)
- 20 g olijfolie
- 700 g gemengde groenten (bv. courgette, wortel, asperge, paprika, broccoli,...), in stukken (0,5 cm)
- 600 g water
- 2 ½ tl zout
- 400 g aardappelen, in schijfjes (0,5 cm)
-
500
g kipfilet, in repen (5 x 2 cm)
ou 500 g kalkoenfilet, in repen (5 x 2 cm) - 2 el sojasaus
- ½ tl gemalen peper
- ½ tl paprikapoeder (optionnel)
-
20
g boter (optionnel)
ou 1 el room (optionnel)
Mosterdsaus
-
50
g roomkaas
ou 50 g room, min. 30% vet - 1 el mosterd
- ½ tl zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 3 - 4 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
- 1 eierdooier (optionnel)
- Infos nut.
- par 1 porties
- Calories
- 1745 kJ / 417 kcal
- Protides
- 37 g
- Glucides
- 26 g
- Lipides
- 16 g
- Fibre
- 6.2 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Boemkool buffalo hapjes
Pas d’évaluation
Boter plank met spinaziepesto
10 Min
Snel brood
1u. 15min
Lactosevrije pannenkoeken met confituur
1 Std.
Bessenschuim
10 Min
Op Portugese wijze in brood gebakken zeebaars met gestoomde aardappelen en sperziebonen
2 Std.
Op Griekse wijze gebakken vis met bulgur
1h 30 min.
Limonade
5 Min
Geel gekleurde eieren
55min
Koken van speltgraan
Pas d’évaluation
Sous-vide varkenskotelet en appelsalade
2h 40min
Menu met erwtensoep met gember, zalm met citroen, broccoli en aardappelen
45 Min