Versions compatibles
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 120 g rodzynek
- 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
-
rum, do namoczenia bakalii
ou wino Marsala, słodkie, do namoczenia bakalii - 500 g mąki pszennej
- 125 g mleka, w temp. pokojowej
- 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 150 g cukru
- 1 żółtko
- 2 jajka
- 1 łyżeczka soli
- 125 g masła, bardzo miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1512.2 kJ / 361.2 kcal
- Protides
- 6.4 g
- Glucides
- 57.8 g
- Lipides
- 11.4 g
- Graisses saturées
- 6.8 g
- Fibre
- 2.2 g
- Sodium
- 184.3 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Babka piaskowa sezamowa
1 godz.
Babka drożdżowa Panettone
3h
Babka makowa
1 godz. 20 min
Babka limonkowa z twarogiem
1h 30min
Babka drożdżowa z rodzynkami
6 Std.
Babka drożdżowa z lukrem
2h 50min
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1 godz. 20 min
Szybki piernik
1h 30min
Chałka z kardamonem
2h 40min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Ciasto z kruszonką
3 Std. 20 Min
Keks
2 godz. 30 min