Curry potato soup
TM6

Curry potato soup

4.3 ( 12 évaluations )

Ingrédients

Peeling potatoes

  • 700 g floury potatoes unpeeled, fitting through hole in mixing bowl lid
  • 600 g water

Curry potato soup

  • 120 g onions halved
  • 120 g carrots cut in pieces
  • 2 garlic cloves
  • 30 g olive oil
  • 200 g bacon cubes (optionnel)
    ou 200 g sausage sliced (1 cm) (optionnel)
  • 1 tbsp curry powder
  • 800 g water
  • 2 tsp vegetable stock paste, homemade
    ou 2 tsp chicken stock paste, homemade
  • 1 dried bay leaf
  • 1 tbsp dried marjoram
  • 3 allspice berries (optionnel)
  • 1 tbsp Dijon mustard
  • ½ tsp ground nutmeg
  • 1 tsp salt
  • ½ tsp ground black pepper
  • 60 - 80 g cream, min. 30% fat
    ou 80 - 100 g coconut milk, canned
  • fresh parsley leaves roughly chopped, to garnish
  • bread cut in slices, for serving (optionnel)
  • cream, min. 30% fat for drizzling

Infos nut.
par 1 portion
Calories
293.4 kcal / 1227.3 kJ
Protides
4.9 g
Lipides
14.7 g
Glucides
37.7 g
Fibre
6.3 g
Graisses saturées
5.2 g
Sodium
674 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 100 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives