Duck Confit Parmentier Maple-Scented

Duck Confit Parmentier Maple-Scented

5.0 1 évaluation
Prép. 45min
Total 15h 55min
4 portions

Ingrédients

Duck confit
  • duck legs, skin on, bone in (approx.1 kg), rinsed and dried
    4
  • black pepper, ground
    ½ tsp
  • coarse sea salt divided
    4 tsp
  • garlic cloves crushed
    4
  • bay leaves, fresh
    4
  • thyme, fresh
    6 sprigs
  • fresh rosemary leaves, coarsely chopped
    1 tbsp
  • black peppercorns
    1 tsp
  • duck fat divided (see Tip)
    500 - 550 g
  • water divided
    3000 g
  • vinegar
    30 g
  • duck fat
    20 g
  • veal fond or 30-60 g duck cooking juices, divided
    30 - 60 g
  • maple syrup, pure
    20 g
Sautéed Leeks
  • duck fat
    20 g
  • veal fond or 30 g duck cooking juices
    30 g
  • leeks cut lengthwise and sliced (0.5 cm)
    200 g
Mashed Potatoes
  • Parmesan cheese in pieces
    40 g
  • hazelnuts, skin on raw
    40 g
  • floury potatoes e.g., Yukon Gold, Russet, peeled and cubed (2 cm)
    700 g
  • milk
    175 g
  • salt
    1 tsp
  • butter unsalted, cubed
    30 g
  • nutmeg, ground
    1 pinch
  • black pepper, freshly ground to taste
Assembly
  • duck fat to grease
  • maple sugar granules to sprinkle
    30 g

Infos nut. par 1 portion

Calories 1525.7 kcal / 6408 kJ
Protides 47.3 g
Lipides 128.6 g
Glucides 42.5 g
Fibre 13.7 g
Graisses saturées 34 g
Sodium 2648.5 mg

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...