Karpatka

Karpatka

4.2 4.3K évaluations
Prép. 20min
Total 5h
16 kawałków

Ingrédients

Budyń do kremu
  • mleka w temp. pokojowej
    750 g
  • budyniu śmietankowego, w proszku niesłodzonego
    80 g
  • mąki pszennej
    15 g
  • żółtka
    4
Ciasto
  • wody
    250 g
  • masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    125 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    130 g
  • jajek
    5
Krem
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    250 g
  • cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
    160 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    4 łyżeczki cukru wanilinowego

Infos nut. par 1 kawałek

Calories 308.5 kcal / 1290.9 kJ
Protides 5.3 g
Lipides 23.1 g
Glucides 20.9 g
Fibre 0.2 g
Graisses saturées 13.9 g
Sodium 59.3 mg

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...