Shakshuka
TM6 TM5 TM31

Shakshuka

4.8 (257 évaluations )

Ingrédients

  • 2 tsp caraway seeds
  • 2 tsp cumin seeds
    ou ¾ tsp ground cumin
  • 1 tsp smoked paprika
  • 1 tsp ground black pepper
  • ½ tsp ground turmeric
  • ½ tsp dried oregano
  • 1 ½ tsp fine sea salt
  • 3 garlic cloves
  • ½ - 1 long red chilli, halved, deseeded if desired, to taste
  • 150 g onions, quartered
  • 40 g olive oil
  • 800 g tinned chopped tomatoes (2 x 400 g tins)
  • 30 g tomato purée
  • 20 g honey
  • 20 g red wine vinegar
    ou cider vinegar
  • 30 g fresh spinach leaves (e.g. or kale, Swiss chard), roughly torn
  • 3 - 4 fresh basil leaves, roughly torn, to taste
  • 8 medium eggs
  • 80 - 100 g feta cheese, crumbled, to taste
  • crusty bread, for serving

Infos nut.
par 1 portion
Calories
1692.3 kJ / 404.5 kcal
Protides
21.3 g
Glucides
21.6 g
Lipides
26.8 g
Graisses saturées
8.4 g
Fibre
4.6 g
Sodium
1279.1 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives