Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Sos
- 50 g oliwy z oliwek
- 30 g białego octu winnego
- 50 g wody
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki musztardy Dijon
Sałatka
-
200
g rukwi wodnej, tylko liście, bez twardych łodyg
ou 200 g roszponki - 150 g gruszki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 mm plastry
- 2 łyżki ziaren sezamu, uprażonych
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 499 kJ / 120 kcal
- Protides
- 1.5 g
- Glucides
- 5 g
- Lipides
- 10.2 g
- Fibre
- 1.8 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 min
Minizapiekanki z owocami morza (bez laktozy)
1 godz. 35 min
Tatar z łososia
10 Min
Sałatka z kalafiorem romanesco, gruszką i serem roquefort
25 min
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55min
Carpaccio z buraków z cukinią (TM5)
15min
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1u.
Sałatka prowansalska z kalmarami
55min
Musztarda z suszonymi figami
8 godz.
Sos balsamiczny
25 min
Jajka faszerowane brokułami i kiełkami
55min
Sałatka śródziemnomorska z kuskusem
50min