Appareils et accessoires
Greek Easter Bread (Tsoureki)
Prép. 15min
Total 2h 20min
12 portions
Ingrédients
-
mahlepi seeds (see tip)1 tsp
-
mastic gum (optionnel) (see tip)3 pieces
-
sugar105 g
-
milk100 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast (see tip)2 tsp
-
medium eggs 1 beaten for glazing4
-
plain flour plus extra for dusting450 g
-
unsalted butter soft70 g
-
fine sea salt1 pinch
-
flaked almonds (optionnel) for decorating
Niveau
moyen
Infos nut. par 1 portion
Protides
7 g
Calories
1023 kJ /
243 kcal
Lipides
7 g
Fibre
2 g
Glucides
38 g
Vous aimez ce que vous voyez ?
Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !
Créer un compte gratuitement Plus d’informationsÉgalement présenté dans
Greek Feast
10 Recettes
Royaume-Uni et Irlande
Royaume-Uni et Irlande
Vous pourriez aussi aimer...
Taramasalata
15min
Rich Lemon Ice Cream
12h 10min
Strawberry Olive Oil Cake
1h 35min
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1h 10min
Red Grape and Olive Oil Cake
1h 40min
Greek Walnut Cake "Karidopita"
1h 15min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2h 20min
Taramasalata
15min
Sweet Rice
1h
Cheese Sticks
55min
Mozzarella Stuffed Flatbread
45min
Chocolate Salami
4h 5min