Dukkah Lamb Meatballs with Quinoa and Yoghurt Sauce

Dukkah Lamb Meatballs with Quinoa and Yoghurt Sauce

3.7 31 évaluations
Prép. 30min
Total 40min
4 portions

Ingrédients

Garlic Yoghurt Sauce
  • garlic cloves to taste
    1 - 2
  • olive oil
    1 tsp
  • fat-free plain yoghurt
    200 g
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
Lamb, Quinoa and Courgettes
  • blanched hazelnuts
    95 g
  • sunflower seeds
    1 ½ Tbsp
  • cumin seeds
    2 tsp
  • coriander seeds
    2 tsp
  • sesame seeds
    1 tsp
  • black peppercorns
    ½ tsp
  • dried fennel seeds
    ¼ tsp
  • fine sea salt plus 2 pinches
    ¾ tsp
  • courgettes (approx. 400 g), cut in sticks (5 cm x 1 cm)
    3
  • olive oil
    1 Tbsp
  • garlic cloves crushed
    3
  • fresh mint 2 sprigs roughly chopped leaves
    7 sprigs
  • lamb mince broken in pieces
    400 g
  • boiling water
    1000 g
  • quinoa rinsed
    150 g
  • Medjool dates
    5
  • carrots
    150 g
  • tahini
    20 g
  • cider vinegar
    15 g
  • ground black pepper
    2 pinches

Infos nut. par 1 portion

Calories 695 kcal / 2906 kJ
Protides 36 g
Lipides 35 g
Glucides 54 g
Graisses saturées 6 g
Sodium 370 mg

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...