Speedy citrus layered cake
TM6 TM5 TM31

Speedy citrus layered cake

3.7 (18 évaluations )

Ingrédients

Orange cake

  • 230 g unsalted butter, softened and cut into pieces, plus extra to grease
  • 1 orange, large (approx. 220 g), unpeeled, trimmed, cut into quarters and pips removed
  • 3 eggs
  • 200 g white sugar
  • 300 g self-raising flour
  • 1 pinch sea salt

Lemon cake

  • 1 lemon, large (approx. 220 g), unpeeled, trimmed, cut into quarters and pips removed (see Tips)
  • 230 g unsalted butter, softened and cut into pieces
  • 3 eggs
  • 200 g white sugar
  • 300 g self-raising flour
  • 1 pinch sea salt

Citrus cream cheese icing

  • 375 g cream cheese, cut into pieces
  • 270 g unsalted butter, softened and cut into pieces
  • 450 g icing sugar
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 1 orange, zest only, no white pith
  • 1 lemon, zest only, no white pith

Infos nut.
par 1 portion
Calories
4385.6 kJ / 1044.2 kcal
Protides
11.9 g
Glucides
109.6 g
Lipides
64.3 g
Graisses saturées
39.9 g
Fibre
1.6 g
Sodium
538.2 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives