Versions compatibles
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™) Metric
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Carrot and Ginger Sauce
- 2 ½ cm ginger, fresh, in pieces
- 1 stalk lemon grass, fresh, in pieces (2.5 cm)
- 1 serrano pepper, deseeded, in pieces
- 1 shallot, quartered
- 1 garlic clove
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 lemon, thin peel only, no white pith
- 10 fresh cilantro leaves
- 10 fresh mint leaves
- 225 g carrot juice
- 115 g coconut milk, canned
- 60 g white wine
- ½ tsp lime juice
- ½ tsp kosher salt, Diamond Crystal®
Seared Scallops
-
12
Atlantic deep-sea scallops, fresh, designation U10
ou 12 scallops, large or jumbo, previously frozen - kosher salt, Diamond Crystal®, to taste
-
1
tbsp oil, e.g. grapeseed, vegetable or canola, as needed
ou 1 tbsp butter, unsalted, as needed - 2 garlic cloves, crushed, skin on
- 2 sprigs thyme, fresh, leaves only (optionnel)
- fleur de sel, as needed
- 10 fresh cilantro leaves, to garnish
- 1 lime, cut into wedges
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 929 kJ / 222 kcal
- Protides
- 7 g
- Glucides
- 10 g
- Lipides
- 17 g
- Graisses saturées
- 7 g
- Fibre
- 1 g
- Sodium
- 801 mg
Recettes alternatives
Mussels in white wine and cream sauce
45 min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1 Std. 5 Min
Chicken Drumsticks in Spicy Puttanesca Sauce
2 Std. 15 Min
Maple-Buttered Rum Cider
Pas d’évaluation
Crispy Eggplant with Tomato Basil Sauce (Hestan Cue™) Metric
50 min
Roasted Pork Loin (Betty) Metric
1 Std. 35 Min
Frozen Fruit Sorbet (TM6 Metric)
5 Min
Stuffed Cabbage Parcels (Emerald Red Jade Bags)
1 Std.
Shrimp and Crab Stack
25 min
Berry Foam (TM5 Metric)
10 Min
Cream of Asparagus Soup
15 Min
Garlic Shrimp
35 min