Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Mini meringues
- 200 g caster sugar
- 4 egg whites, room temperature
- 1 pinch sea salt
- 3 tsp white vinegar
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
Passionfruit and lime curd
- 60 - 80 g caster sugar, to taste
- 1 fresh kaffir lime leaf
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
- 2 limes, juice only (approx. 40 g), zest reserved for cream and salsa
- 4 egg yolks
- 2 fresh passionfruit, juice only, seeds reserved for fruit salsa
Lime cream and fruit salsa
- 200 g thickened cream
- 100 g crème fraîche
- 1 ripe mango, cut into small dice (5 mm)
- ½ fresh pineapple, cored, cut into small dice (5 mm)
- 1 tbsp Malibu® rum (optional)
Assembly
- dried mango powder, to serve (optional)
- micro mint, to serve (optional)
- 4 tbsp coconut flakes, toasted
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1295.8 kJ / 308.5 kcal
- Protides
- 3.6 g
- Glucides
- 30.3 g
- Lipides
- 19.1 g
- Graisses saturées
- 11.9 g
- Fibre
- 2 g
- Sodium
- 47.9 mg
Recettes alternatives
Mixed berry pavlova stack
5h 30 min
Mini banoffee bombe Alaskas
24h 30min
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27h
Ginger fluff
50 min
"Viennetta" Vanilla ice cream
8h 50min
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2 godz. 40 min
Classic lemon tart
3h 10min
Traditional Apple pie
1h 30min
Edna's lemon curd tea cakes
30 min
Lemonade scones
25 min
Pavlova
6h
Home-style sponge cake
2h 30 min