Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 4 garlic cloves
- 8 macadamia nuts
- 1 - 2 fresh bird's eye chillies, trimmed and deseeded if preferred, plus extra for garnishing
- 1 tsp curry powder
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 2 sprigs fresh coriander, leaves, roots and stems (see Tips), plus extra for garnishing
- 1 tsp shrimp paste
- 450 g coconut milk
- 20 g butter
- 150 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 8 fresh kaffir lime leaves, bruised
- 1 tsp fish sauce
- 2 tsp lime juice
- ¼ tsp sea salt, to taste
- 200 g dried rice noodles (approx. 3 mm wide)
- 200 g skinless chicken thigh fillets, cut into cubes (2 cm)
- 300 g peeled raw prawns
- 180 g bok choy, cut into pieces
- 100 g bean sprouts, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2138 kJ / 509.1 kcal
- Protides
- 29.5 g
- Glucides
- 16.1 g
- Lipides
- 35.9 g
- Graisses saturées
- 21.3 g
- Fibre
- 4.7 g
- Sodium
- 1071.8 mg
Recettes alternatives
Quick massaman beef curry
40 min
Thai green chicken curry
30 min
Balti coconut fish curry
50 min
Curry laksa
45 min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1 godz. 45 min
Thai red chicken curry
30 min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30 min
Thai beef salad
1h 15min
Beef rendang
6h 20min
Lamb tikka with spicy eggplant
40 min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 min
Coconut fish curry
1 godz. 10 min