Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 4 łyżki wody
- 4 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
- 300 g jogurtu typu islandzkiego, skyru, naturalnego
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 50 g cukru pudru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
ou 2 łyżeczki cukru wanilinowego - gorąca woda, do rozpuszczenia żelatyny i zanurzenia foremki
- 300 g brzoskwiń, połówek, z puszki, odsączonych z zalewy
- pisaki cukrowe, kolorowe, do dekoracji
- Infos nut.
- par 1 sztukę
- Calories
- 514.6 kJ / 123 kcal
- Protides
- 5.5 g
- Glucides
- 13.7 g
- Lipides
- 5.4 g
- Graisses saturées
- 3.4 g
- Fibre
- 0.5 g
- Sodium
- 21.5 mg
Recettes alternatives
Deser plaża
2h 30 min
Banany w czekoladzie
1h
Tęczowy deser z galaretek
3 godz. 45 min
Ciasto wiosenna stokrotka
50min
Mrożony deser z krojonymi truskawkami (TM5)
6 godz. 10 min
Piernikowe trifle z wiśniami
20 min
Pomarańczowe ciasto choinka
15h 40min
Ciasto brzoskwiniowe Bellini
28u. 20min
Chipsy z krojonych warzyw (TM5)
1h 45min
Bento z pandami
1h
Muffinki jajka (ciasto w skorupce)
1h 45min
Mini ciasta pandoro
1h 30min