Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
- bułka tarta, do oprószenia formy
- 6 jajek
- 1 szczypta soli
- 100 g migdałów, blanszowanych
- 150 g cukru pudru, plus dodatkowa ilość do posypania ciasta
- 250 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżka mąki pszennej
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
ou 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 685.3 kJ / 163.8 kcal
- Protides
- 5.5 g
- Glucides
- 12.2 g
- Lipides
- 10.7 g
- Graisses saturées
- 4.3 g
- Fibre
- 0.6 g
- Sodium
- 116.4 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Sernik z ricotty z jabłkami
6 Std.
Ciasto z serem ricotta
1h 20min
Zapiekanka twarogowa z owocami
1h
Ciasto frangipane
1h 45min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min
Markiza czekoladowa
2 Std. 25 Min
Ciasto migdałowe z Santiago
1h 30min
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2h
Czekoladowe kąski z orzechami
1h
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 Std. 10 Min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 Std.
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2h 10min