
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 450 g beef bones cut in pieces (see Tips)
- 1400 g water
- 1 onion halved
- 6 cm fresh root ginger peeled and sliced
- 1 stalk fresh lemon grass white part only, halved
- 2 star anise
- 1 cinnamon stick
- 1 tsp mixed peppercorns
- 3 cloves
- 1 tsp coriander seeds
- 1 tsp dried fennel seeds
- 80 g fish sauce
- 50 g soy sauce
- 2 Tbsp lime juice (approx. 1 lime)
- ¼ tsp fine sea salt to taste
- 2 pinches ground white pepper to taste
- 300 - 350 g flat rice noodles (approx. 6 mm wide)
- 300 - 350 g beef fillet steak partially frozen, thinly sliced (approx. 3 mm thick)
- 2 - 3 spring onions thinly sliced diagonally, to serve
- 8 - 10 sprigs fresh coriander leaves only, to serve
- 6 - 8 sprigs fresh mint leaves only, to serve
- 2 sprigs fresh Thai basil leaves only, to serve
- 100 g fresh bean sprouts to serve
- 1 long red chilli deseeded if preferred and finely sliced, to serve
- 1 - 2 limes cut in cheeks, to serve
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 281 kcal / 1181 kJ
- Protides
- 26 g
- Lipides
- 10 g
- Glucides
- 17 g
- Fibre
- 6.8 g
Recettes alternatives
Seafood Laksa
25min
Barley Nasi Goreng with Prawns
1h
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1h 25min
Spicy Seafood Soup (Tom Yum)
30min
Hot and Sour Prawn Soup
15min
Prawn and Miso Noodle Soup
20min
Miso Soup with Vegetables
30min
Ramen Noodle Soup
40min
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45min
Beef Noodle Pho
45min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1h 5min