![Beef and mushroom hot pot Beef and mushroom hot pot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3352FD40-A0D6-42DE-892E-53E7EC641583/Derivates/83A2CAFD-12FF-47C6-8EFE-8D442A89FD12.jpg)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 700 - 800 g stewing beef (gravy beef or chuck steak), cut into cubes (4-5 cm)
- 40 g plain flour
- 2 garlic cloves
- 2 celery stalks, cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp oil, plus extra for brushing
- 1 brown onion, cut into eighths
- 100 g bacon, cut into pieces (2 cm)
- 2 carrots (approx. 250 g), cut into rounds (1 cm)
- 100 g red wine
- 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
- 2 dried bay leaves
- 1 tbsp Worcestershire sauce
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground white pepper
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 200 g fresh button mushrooms, cut into halves
- 350 g potatoes, peeled and cut into thin slices (5 mm)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1509.8 kJ / 359.5 kcal
- Protides
- 35.8 g
- Glucides
- 16.6 g
- Lipides
- 15.6 g
- Graisses saturées
- 4.7 g
- Fibre
- 4.5 g
- Sodium
- 584.1 mg
Recettes alternatives
Lamb and quinoa stew
1 Std.
Irish stew
1 godz. 30 min
Beef ragu
1 godz. 25 min
Shepherd's pie
55 Min
Beef stroganoff
35 Min
Beef Burgundy
1 Std. 45 Min
Beef "Burgundy"
40 Min
Pork and gravy with red wine cabbage
1h 10min
Chicken chasseur
1h 50min
Irish lamb stew
6h 20min
Beef stew with buttermilk dumplings
1h 40min
Beef and potato massaman curry
2h 10 min