Versions compatibles
Kremowa potrawka z kukurydzy (Creamed Corn)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 580 g ziaren kukurydzy, świeżych (patrz wskazówka)
- 50 g wody
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- ½ - 1 ¼ łyżeczki soli
- 1 - 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
grzanki, do podania
ou boczek, w plastrach, smażony lub warzywa (np. pieczarki), duszone, do podania
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 480 kJ / 114.8 kcal
- Protides
- 4.5 g
- Glucides
- 13.2 g
- Lipides
- 5 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
1 godz. 15 min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45 min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 godz.
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1 godz. 30 min
Wegetariański chowder z kukurydzą
30min
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50 min
Risotto pomarańczowe
45 min
Orientalny krem z fasoli
30min
Makaron po alpejsku
45 min
Zupa brukselkowo-serowa
35min