Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Meatloaf
- 60 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 garlic clove
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 500 g topside beef or rump steak, slightly frozen, cut into pieces (3 cm)
- 2 eggs
- 50 g fresh breadcrumbs
- 1 pinch salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 8 - 10 slices prosciutto
- 2 slices double smoked ham, cut into halves
- 90 g mozzarella or Edam, wax removed, cut into cubes (2 cm)
- oil, for greasing
Mushroom sauce
- 1 spring onion/shallot, trimmed, cut into pieces
- 30 g olive oil
- 200 g fresh mushrooms, roughly cut into slices
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 100 g white wine
- 380 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 500 - 800 g mixed vegetables, (e.g. beans, potato, carrot), cut into slices
- 1 tbsp cornflour
- 1 tbsp water
- 50 g pouring (whipping) cream
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 1 tsp dry Marsala wine (optional)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2044.5 kJ / 486.8 kcal
- Protides
- 41.2 g
- Glucides
- 17.9 g
- Lipides
- 25.3 g
- Graisses saturées
- 10.4 g
- Fibre
- 5.1 g
- Sodium
- 1154.3 mg
Recettes alternatives
Meat stock paste
45 min
Chicken involtini with sun-dried tomato pesto
50 min
Cornish pasties
2 Std.
Chicken velouté meal
40 min
Beef stroganoff
35 min
Aussie meat pies
2 Std.
Meatballs with tomato sauce
40 min
Quiche Lorraine
45 min
Veal involtini
35 min
Family chicken galette
1 Std. 55 Min
Meatloaf with red sauce
1 Std. 15 Min
Hungarian goulash
1h 30min